L A N D S K R O N A

f  i  l  m  s  t  u  d  i  o

Omröstningen är avslutad
Resultatet presenteras här på vår hemsida i slutet på vecka 48
Tre vinnare av säsongskort dras vid sista visningen den 2 december



Var med och påverka vårens filmer. 

Rösta på de filmer du vill se våren 2020. Talong får du vid visningarna.
SISTA DAG FÖR ATT RÖSTA ÄR DEN 18 NOVEMBER. 


1.    AND THEN WE DANCED / Sverige-Georgien / 2019 / Levan Atkin / 1:45
       Merab dansar i det georgiska nationalkompaniet med sin partner Mary och drömmer om en plats i huvudkompaniet. Tillvaron vänds upp och ner när den karismatiske Irakli ansluter och blir hans största rival men även hans största åtrå. Merab måste nu välja om han ska följa sitt hjärta och bryta sig loss från den konservativa miljön och därmed riskera att förlora allt han har kämpat för.

Läs mer och se trailer HÄR och på SFF:s hemsida HÄR

2.   BREVBÄRAREN SOM BYGGDE ETT PALATS / Frankrike / 2018 /
​     / Nils Tavernier / 1:45

     Ferdinand Cheval är en tystlåten lantbrevbärare som få ens lägger märke till. Under sina milslånga rundor i södra Frankrike 1879 dagdrömmer han om en värld full av sköna landskap och byggnader som han bara sett på vykorten han delar ut. Han gifter sig med änkan Philomène och när han får dottern Alice vet han med ens vad han ska göra av sitt enkla liv. Han ska bygga ett stort palats åt henne. Alldeles själv.

Läs mer och se trailer HÄR och på SFF:s hemsida HÄR

3.   DE OSYNLIGA / Frankrike / 2018 / Louis Julianne Petit / 1:42
       Med kort varsel tvingas kommunens center för hemlösa kvinnor stänga av besparingsskäl. Nu gäller det för socialarbetarna som driver centret att på tre månader hjälpa kvinnorna tillbaka in i samhället. För att lyckas skyr de inga medel. De utnyttjar skrupelfritt alla upptänkliga kontakter, förfalskar, hittar på och ljuger friskt. Allt är tillåtet!

Läs mer och se trailer HÄR och på SFF:s hemsida HÄR

4.   DUKTIG LITEN FLICKA / Estland / 2018 / Moonika Siimets / 1:40

       1950 i det av Sovjetunionen ockuperade Estland under Stalins terrorregim. Sexåriga Leelo ser på när hennes mamma arresteras av den sovjetiska säkerhetstjänsten. Mammans säger till dottern: ”Om du är en duktig flicka är jag snart tillbaka.” Leelo lovar att vara duktig för att få sin mamma tillbaka. 

Läs mer och se trailer på SFF:S hemsida HÄR

5.   EDIE / Storbritannien / 2017 / Simon Hunter / 1:42
       83-åriga Edie tycker inte att det finns något som heter “för sent”. Så hon lämnar sitt gamla liv, pratet om ålderdomshem, packar sin vandringsryggsäck och ger sig ut på det äventyr hon aldrig tog sig för – att besegra det mäktiga berget Mount Suilven i Skottland.

Läs mer och se trailer HÄR och på SFF:s hemsida HÄR

6.   FLYKTEN FRÅN DDR / Tyskland / 2018 / Michael Herbig / 2:05
       Detta är den sanna historien om de östtyska familjerna Strelzyk och Wetzel som i september 1979 skapade stora rubriker över hela världen. I hemlighet ägnade de lång tid åt att själva sy och snickra ihop en luftballong för att försöka fly från diktaturens DDR till friheten i väst. En våghalsig plan där både förberedelserna och själva färden satte allas liv på spel. Jagade av den största styrka Stasi kunnat mobilisera blir familjens plan en kamp mot klockan.

Läs mer och se trailer HÄR och på SFF:s hemsida HÄR

7.   I TRYGGA HÄNDER / Frankrike / 2018 / Jeanne Herry / 1:49
       Bebisen Theos osäkra framtid ligger i socialtjänstens händer, då han lämnats till adoption vid födseln. Ofrivilligt barnlösa Alice har kämpat i tio år för att bli mamma. Men då den biologiska modern har två månaders ångerrätt är det många med i spelet för att trygga lille Theos tillvaro innan han och Alice kan börja sitt liv tillsammans.

Läs mer och se trailer  HÄR och på SFF:s hemsida HÄR

8.   NÄR LIVET VÄNDER / Frankrike / 2018 / Guillaume Senez / 1:38
       Olivier arbetar på lager och jobbar dessutom extra som fackombud. Stort rättvisepatos på jobbet, men hemma är han mer frånvarande. Att hustrun inte mår bra märker han inte – och en dag har hon lämnat familjen och Olivier står ensam med två barn. 

Läs mer och se trailer HÄR och på SFF:s hemsida HÄR

9.   SIR / Indien / 2018 / Rohena Gera / 1:39
       Ratna från en fattig by på den indiska landsbygden drömmer om att designa kläder, en så gott som omöjlig dröm för någon från en lägre kast. Hon jobbar i storstaden Mumbai som hembiträde åt Ashwin, son till en av stadens rikaste familjer. Från Ratnas perspektiv har Ashwin allt. Rikedom, jobb, frihet. Men varför ser då Ashwins ögon alltid så ledsna ut? Ögon börjar dock se aningen gladare ut när de tittar på Ratna.

Läs mer och se trailer HÄR och på SFF:s hemsida HÄR

10.  SMÄRTA OCH ÄRA / Spanien / 2019 / Pedro Almovodar / 1:53
       Salvador har nått stora framgångar i livet och nu ska en av hans gamla filmer få nypremiär. Men han plågas av diverse krämpor, och än mer av en tomhetskänsla. Vad betyder yrkesframgångar? Ska man underkasta sig pretentiösa intervjuer och tröttsamt smicker? I jakten på livets mening drömmer sig Salvador tillbaka till barndomen, fattig på pengar men rik på kärlek från hans viljestarka mamma. Han minns pojkårens upptåg och de första aningarna om attraktion till det egna könet.

Läs mer och se trailer HÄR och på SFF:s hemsida HÄR

11.   RÖTT KORT / Iran / 2018 / Soheil Beiraghi / 1:28
       Afrooz är stjärnan i Irans nationella damlag i futsal och efter många års hårt arbete blir hennes dröm sann: laget är i final i slutspelen i Malaysia. På flygplatsen visar det sig att Afrooz man, en känd TV-profil, har dragit in hennes resetillstånd, som behövs i Iran för att en kvinna ska kunna resa. Afrooz vägrar acceptera sitt öde och påbörjar en kamp för att ta makten över sitt liv.

Läs om filmen och se trailer HÄR och på SFF:s hemsida HÄR

12.  TEL AVIV ON FIRE / Israel / 2018 / Sameh Zoabi / 1:40
       Salam, en charmig 30-årig palestinier, jobbar som praktikant på en populär palestinsk såpopera. För att komma till tv-studion måste han varje dag passera den israeliska gränskontrollen. Här möter han kontrollanten Assi, vars hustru är ett stort fan av tv-serien. För att imponera på henne börjar Assi involveras i manusarbetet. Salam inser snart att Assis idéer ger honom en chans att snabbt avancera som manusförfattare. Men han möter motstånd när Assis förslag går mot producenternas tankar kring hur serien ska sluta. Bara Salams mästerliga uppslag kan lösa det.

Läs mer om filmen och se trailer HÄR 


13.   THE BOOKSHOP / Storbritannien / 2017 / Isabel Coixet / 1:53

       I en liten konservativ brittisk kuststad 1959 bestämmer sig Florence Greed att gå emot den artiga men samtidigt skoningslösa lokalbefolkningen och öppna stadens första bokhandel. Lokalen hon väljer är Old House, ett övergivet hus mitt i staden där det enligt rykten sägs spöka. Dessutom har den inflytelserika fru Gamart planer på att bygga en konsthall i just det huset. 

Läs mer om filmen och se trailer HÄR och på SFF:s hemsida HÄR


14.   THE JOURNEY / Storbritannien / 2017 / Nick Hamm / 1:34
        I oktober 2006 i skotska St. Andrews träffas den protestantiska ledaren Ian Paisley och katoliken Martin McGuinness för första gången för att förhandla fram en ny fredsuppgörelse för Nordirland. När Paisley behöver resa hem är flygplatsen stängd. Man föreslår att han åker bil till en annan stad och flyger därifrån. McGuinness går med på att avbryta förhandlingarna, om han får följa med i bilen. Motståndarna åker iväg utan att veta att underrättelsetjänsten MI5 har buggat bilen. Tony Blair med flera kan höra allt som sägs. Chauffören har som uppdrag att få de två att tala med varandra under resan.

Läs mer och se trailer HÄR​ och på SFF:s hemsida HÄR


15.   UT OCH STJÄLA HÄSTAR / Norge / 2019 / Hans Petter Moland / 2:03
        Efter mer än femtio år i Sverige flyttar änklingen Trond tillbaka till Norge, nära den plats där han 1948 upplevde en sommar han helst vill glömma: ett barn sköts ihjäl och hans far lämnade familjen för en annan kvinna. Hans närmaste granne är en äldre man som haltar betänkligt. Snart förstår Trond att det är en person som han kände för femtio år sedan. Hans minne återvänder till morgonen då allt började, då han skulle ut och stjäla hästar.
Läs mer och se trailer HÄR och på SFF:s hemsida HÄR


16.   UTAN NÅD / Tyskland / 2017 / Fatih Atkin / 1:46
       I ena sekunden lever Katja ett lyckligt liv med sin man och lilla son, i nästa sekund har hennes liv förvandlats till en mardröm när hennes familj förintas i ett terrordåd. För Katja startar nu en lång, komplicerad och smärtsam process för att bearbeta sorgen samtidigt som polisens spaning alltmer inriktar sig på två unga nynazister. I Katjas sinne finns bara en enda tanke - hämnd.​
Läs mer och se trailer HÄR​ och på SFF:s hemsida HÄR



VÄLJ ÄVEN EN AV KLASSIKERNA NEDAN


K 17.  MODERNA TIDER / USA / 1936/ Charlie Chaplin / 1:29
           Man mot maskin. Charlie Chaplin gestaltar den lille luffaren som kämpar för sitt liv vid det löpande bandet. Utsågs 1998 till en av de 100 bästa amerikanska filmerna någonsin av det amerikanska filminstitutet.
Läs mer HÄR och se trailer på SFF:s hemsida HÄR

K 18.  TREDJE MANNEN / Storbritannien / 1949 / Carol Reed / 1:45
           Orson Welles har huvudrollen som Harry Lime, och Joseph Cotten spelar hans barndomsvän Holly Martins i denna klassiska film noir-thriller. Författaren Martins anländer till efterkrigstidens Wien för att hälsa på Lime, men möts av beskedet att denne omkommit i en mystisk bilolycka. Han fångas upp i en väv av kärlek, svek, olagligheter och mord, och finner sig snart jaga sin barndomsväns spöke genom Wiens trånga gränder och mörka kloaksystem på jakt efter sanningen.
Läs mer och se trailer HÄR​ och på SFF:s hemsida HÄR

K 19.  I HETASTE LAGET / USA / 1959 / Billy Wilder / 2:00
           När Chicagomusikerna Joe och Jerry blir vittnen till en uppgörelse mellan två gangstergäng, blir de tvungna att fly. Förklädda till Josephine och Daphne lyckas de få jobb i en damorkester på väg till en turistort i Florida. Det blir problem redan på tåget, då deras manliga instinkter måste hållas i schack bland alla lättklädda damer. Men Joe faller för sångerskan Sugar och uppträder snart i dubbelrollen som en superrik arvinge, medan Sugar tyr sig till Josephine med sina problem. Samtidigt blir den rike gamlingen Osgood Fielding III vansinnigt förälskad i "raffiga" Daphne! Som "grädde på moset" dyker maffiabossen Spats Colombo och hans tuffa gäng, de överlevande från uppgörelsen, upp på hotellet för sin årliga gangsterträff!
Läs mer och se trailer HÄR 

K 20.  MANDOMSPROVET / USA / 1967 / Mike Nichols / 1:46
            21-årig student förförs av sin fars affärspartners hustru, samtidigt som han dejtar hennes dotter. Sjufaldigt Oscarnimerad 60-talsklassiker med Dustin Hoffman i sin genombrottsroll och Anne Bancroft i sin mest kända. Hyllad generationsskildring till tonerna av Simon & Garfunkel, som skrev "Mrs. Robinson" särskilt för filmen. 
Läs mer och se trailer HÄR​ och på SFF:s hemsida HÄR




1970 - 2024
54 ÅR