1970 - 2021

51 år

L A N D S K R O N A

f  i  l  m  s  t  u  d  i  o


LUCKA 15

 Kärlek faktiskt
 När julen närmar sig dyker filmen ”Love Actually” upp i de olika tv-kanalernas tablåer. Den utspelar sig vid juletid i London och vi möter olika personer i sina respektive familjer. Det övergripande temat är alltså jul. Och alla har de någon form av kärleksbekymmer. Det visar sig efter hand att någon person i en familj på något sätt är sammanlänkad med någon person i en annan familj. Det finns alltså ingen speciell huvudperson. Detta sätt att berätta bryter mot den vanliga klassiska berättarstilen och dök upp första gången i ”Short Cuts” från 1993. Då var det Robert Altman som gjorde en film av en novellsamling.

Många kända skådespelare förekommer i ”Love Actually”. Till exempel så spelar Hugh Grant nybliven premiärminister och han är bror till Emma Thompson som är gift med Alan Rickman och kompis med Liam Neeson.

Filmen som kom 2003 är regisserad av Richard Curtis, som även har regisserat ”Fyra bröllop och en begravning” och ”Notting Hill”. Filmen har efter hand fått kultstatus. Det finns till exempel quiz på nätet med frågor på filmen. Och om inte pandemin sätter stopp, så är det Love Actually Live in Concert i Stockholm den 20 december.
 
Se ett klipp från filmen HÄR


TÄVLING:
Var i Skåne har Hugh Grant sitt sommarhus?

Vi har denna gång 3 Quiz-spel att lotta ut bland de rätta svaren.

​​Maila in ditt svar tillsammans med namn och adress till
landskronafilmstudio@hotmail.com senast fredagen den 18 december.