1970 - 2021

51 år

L A N D S K R O N A

f  i  l  m  s  t  u  d  i  o

LUCKA 21

Queen
"Bohemian Rhapsody" är filmen om det brittiska rockbandet Queen från 2018. Filmen fick 2019 fyra Oscars bl.a. för bästa manliga huvudroll som gick till Rami Malek.

​Rami Malek studerade Freddie Mercury väldigt noga inför rollen. Bl.a. kollade han igenom videon med den verkliga Queens Live Aid-uppträdande 1500 gånger för att kunna få till alla rörelserna som Freddie Mercury gjorde under det uppträdandet. En av de ursprungliga bandmedlemmarna Brian May var ofta med under inspelningarna och har sagt att Malek var så övertygande i rollen som Freddie Mercury att han ibland glömde bort att det var Malek och inte den riktiga Mercury som han såg framför kameran.

Queen blev tack vare Mercury ett av 70-, 80- och 90- talets mest populära band. Mercury hade en speciell scennärvaro och fick lätt publiken att sjunga med. Han kunde med sin fyroktaviga röst nå väldigt höga toner. Freddie Mercury gick bort i november 1991.

​Queen gjorde många oförglömliga låtar och spelas fortfarande ofta på radio. Inför julen 1984 gav de ut singeln ”Thank God It´s Christmas” som du kan se och lyssna på HÄR 
Vill du se och höra mer Queen klicka HÄR (I want to break free)

TÄVLING:
Freddie Mercury var ett taget namn. När han föddes 5 september 1946 hette han något annat. Vad hette han egentligen?

Maila in ditt svar tillsammans med namn och adress till
landskronafilmstudio@hotmail.com senast den 23 december

Bland de rätta svaren lottar vi ut 3 årsprenumerationer av filmtidningen Filmrutan, som utges av Sveriges Förenade Filmstudios (SFF).