1970 - 2021
51 ÅR

L A N D S K R O N A

f  i  l  m  s  t  u  d  i  o

Landskrona Filmstudios sommartävling!


Tävlingen är avslutad. Kul att så många ville vara med och tack till alla uppmuntrade ord vi fått!


Grattis säger vi till

  Bodil Petersson
  Birgitta Magnusson

  Lene-Marie Andersson

som hade alla rätt i sommartävlingen och hade turen vid dragningen av tre vinnare.
Presentkort på Akademibokhandeln kommer med post.


Och så de rätta svaren

​1.  Kathryn Bigelow gjorde i början av sin karriär filmen Point Break där en strandsport spelar en viktig roll.
Vilken sport? 
   2     Surfning


2.  I Den stora badardagen arrangerar de boende i ett hyreshus i Köpenhamn en gemensam utflykt till en strand utanför staden. Från stranden kan man se över till regissörens hemstad på den svenska sidan.
Vilken stad?
   2     Helsingborg


3.  För att ta sig till stranden i St Marc-sur-Mer i Semestersabotören kör Monsieur Hulot en smattrande och smällande öppen bil. Vad är det för bilmärke? 
  X     Salmson


4.  Historiskt kända stränder ser vi i Rädda menige Ryan, där Tom Hanks spelar rollen som kapten Miller. Vilken dryck tillverkas i trakten av dessa stränder.
  ​2     Calvados


5.  I Cast away får huvudpersonen tillbringa längre tid än han önskar på en strand. Han längtar nog hem till sitt jobb på ett logistikföretag. Vilket?
   1     FedEx


6.  I Agnès stränder berättar regissören Agnès Varda om olika stränder som betydde mycket för henne genom livet. Men en ”strand” arrangerade hon på gatan i Paris där hon hade sin bostad och sitt kontor. Gatan är uppkallad efter den man som uppfann fixativet för foton. Vad heter gatan?
   1     Rue Daguerre

7.  Den ömma strandscenen i Härifrån till evigheten är känd. I en annan scen på en bar river Montgomery Clift av ett solo på ett instrument. Vilket?
   1     Trumpet


8.  I Bond-filmen Dr No hör man Honey (Ursula Andress) innan man ser henne stiga upp ur havet. Hon gnolar nämligen på en sång. Vilken?
  X     Under the Mango Tree


9.   Den bästa av mödrar utspelar sig på Österlen. I en scen ger sig pojken av på en flotte från stranden. Vart vill han segla?
  X     Finland


10.   Till vilken grekisk ö ska du åka om du vill dansa på samma strand som Christine Baranski, Julie Walters och Meryl Streep?
  1     Skopelos   (Mamma Mia)

11.   I Amarcord berättar Fellini om sin uppväxt i en stad vid Adriatiska havet, som senare blev ett populärt resmål för badlystna svenskar. Vad heter staden?
  2     Rimini


12.  Vilken av följande filmer slutar med att huvudpersonen, en tonårskille, efter en lång språngmarsch kommer fram till en strand och får se havet för första gången?
  X     De 400 slagen