1970 - 2024
54 ÅR

L A N D S K R O N A

f  i  l  m  s  t  u  d  i  o

21/11   

Hösten 2016 visade vi följande filmer

YARDEN

regi: Måns Månsson - Sverige 2016 - 80 min


En författare inser att han hamnat djupt ner i en skuldfälla. För att bryta den nedåtgående livs-spiralen tvingas han ta det föga glamourösa jobbet som timanställd i Malmö hamn. Plötsligt känns åren som författare som ett mellanspel. Han är tillbaka i en situation som tär både på honom och, vad kanske värre är, relationen till sonen.

FILMPROGRAM

Betyg  3,5

ETT HUS I MAROCKO

regi: Laila Marrakchi - Marocko 2013 - 100 min


Några av Mellanösterns största stjärnor samlas i detta drama om tre marockanska systrar som återvänder till sitt barndomshem för att ta farväl av sin far. Lillasyster Sofia jobbar som skådespelare i USA, lynniga Miriam har plastikopererat sig för att väcka sin mans slocknade lustar, och Kenza är lärare och familjens duktiga flicka. När de möts igen kommer familjehemligheter upp till ytan.

Betyg  3,9  

  10/10   

  26/9   

UNDER SANDEN

regi: Martin Zandvilet - Danmark 2015 - 100 min


​Maj 1945. Ett par dagar efter andra världskrigets slut förs en grupp unga tyska krigsfångar till Danmark för att desarmera de två millioner minor som har spridits ut längs den danska västkusten av de tyska ockupanterna. Kommandot över gruppen av försvagade unga män är sergeant Carl Leopold Rasmussen. Likt många av hans landsmän känner han ett avgrundsdjupt hat för tyskarna efter att ha genomlidit fem miserabla år under ockupation. Rasmussen låter sin ilska flöda över krigsfångarna fram tills den dag det händer en tragisk olycka. En olycka som får honom att byta bild av fienden, trots att det kanske är för sent.

Betyg 2,0 

BROOKLYN

regi: Jon Crowley - Irland 2015 - 111 min


​​Lockad av ett jobberbjudande i det förlovade landet på andra sidan Atlanten, lämnar den unga Eilis Lace tryggheten på Irland för 50-talets Brooklyn. Hennes hemlängtan avtar när hon blir blixtförälskad i rörmokaren Tony, men hennes nya idylliska liv blir abrupt avbrutet av hennes förflutna och hon tvingas snart välja mellan två länder och människorna i dem. i Ivos hus. Men vad händer när de bittra fienderna åter vaknar upp?

YOUTH

regi: Paolo Sorrentino - Italien 2015 - 118 min


​Det är vår i Alperna och de två goda vännerna Fred och Mick firar semester tillsammans på en av ortens elegantaste hotell. Fred är en pensionerad kompositör och dirigent, medan Mick fortfarande arbetar som filmregissör. Båda närmar sig 80 år och har bestämt sig för att utnyttja sina sista år i livet fullt ut. De har dock lite olika uppfattningar om livets mening. Mick skriver frenetiskt på manuset till vad han tror ska bli hans sista stora verk, men Fred har ingen som helst önskan att återuppta sin karriär. Någon vill dock till varje pris höra Freds verk och se honom hålla i dirigentpinnen igen.

SYSTRARNA

regi: Hirokazu Kore-eda - Japan 2015 - 128 min


Systrarna Sachi, Yoshino och Chika bor tillsammans i Kamakura. När deras far, som de inte träffat på 15 år, dör åker de till begravningen. Där träffar de sin halvsyster som de aldrig tidigare mött och inser att hon lever ett ensamt liv. Efter en snabb överläggning erbjuder de henne att bo hos dem. Mästerregissören Hirokazu Kore-eda ger liv till Akimi Yoshidas serie-roman Umimachi Diary och berättar en vacker syskonhistoria med stort hjärta.

 24/10   

Betyg  3,7 

 5/12   

Betyg  4,4

Betyg  4,2

7/11