Phoenix

regi: Christian Petzold - Tyskland 2014 - 100 min


Nelly har överlevt nazisternas koncentrationsläger men blivit så vanställd att hennes ansikte fått rekonstrueras med plastikkirurgi. Nu söker hon i efterkrigstidens Berlin efter maken som kan ha angivit henne.

  1/2   

Betyg  3,2  (196  röster)

29/2   

Betyg  3,9  (201 röster)

Far from the Madding Crowd

regi: Thomas Vinterberg - Storbritannien 2015 - 120 min


​En ung kvinna anländer till den engelska landsbygden för att bo hos sin äldre släkting. Den vackra Batsheba Everdene förtrollar fåraherden Gabriel Oak, men hon värderar sin självständighet högre än sin uppvaktare. Batsheba saknar aldrig friare. Hon förälskar sig i den stilige soldaten Francis Troy och ger upp möjligheten till en säkrad framtid med den rike bonden William Boldwood. Samtidigt har Gabriel inte bara förlorat sin kärlek, utan även sin försörjning. Batsheba lär sig snart att kärleken inte alltid är vad man tror​.

Betyg  3,9  (197 röster)

Calvary

regi: John Michael McDonagh - Irland 2014 - 105 min


​En irländsk godhjärtad präst hotas av en mystisk församlingsmedlem som under bikten berättar att han som pojke utsattes för en pedofilprästs övergrepp. Calvary är ett engelskt namn för Golgata och veckan som kommer blir en golgatavandring för prästen, då han försöker finnas till hands för en rad färgstarka bybor och hans dotter som precis har överlevt ett självmordsförsök.

 15/2   

Betyg  3,9  (202 röster)

Betyg  3,8  (192 röster)

  4/4   

Mandarinodlaren

regi: Zaza Urushadze - Estland/Georgien 2013 - 90 min


​​Året är 1992. Inbördeskriget rasar i Georgien. I en liten by i bergen har alla estniska bybor flytt tillbaka till sitt hemland. Utom två – den åldrade mandarin-odlaren Ivo, som vägrar lämna sina grönskande träd, och hans yngre medhjälpare Margus. Dessa finner en dag två svårt skadade soldater – en från vardera sidan av kriget. Och eftersom de inte betraktar de skadade som blodtörstiga krigare, utan som sina medmänniskor, tar de hand om dem och ger dem logi i Ivos hus. Men vad händer när de bittra fienderna åter vaknar upp?

14/3   

45 år

regi: Andrew Haigh - Storbritannien 2015 - 95 min


Det är bara en vecka till Kate och Geoff Mercers fyrtiofemåriga bröllopsdag och planeringen inför festen går som smort. Men då kommer ett brev från schweiziska myndigheter som säger att kroppen efter Geoffs första kärlek hittats nedfrusen och välbevarad i alperna. Nu är frågan om det finns ett äktenskap kvar att fira när det är dags för festen.

Dheepan

regi: Jacques Audiard - Frankrike/Sri Lanka 2015 - 100 min


En före detta soldat, en ung kvinna och en liten flicka utger sig för att vara en familj för att kunna fly från inbördeskriget i Sri Lanka. Trots att de inte känner varandra försöker de nu bygga ett nytt liv tillsammans.

  18/1   

Våren 2016 visade vi följande filmer

L A N D S K R O N A

f  i  l  m  s  t  u  d  i  o

FILMPROGRAM

Betyg  4,1  (206 röster)

1970 - 2023
53 ÅR