1970 - 2024
54 ÅR

L A N D S K R O N A

f  i  l  m  s  t  u  d  i  o

FILMPROGRAM

DAVID COPPERFIELDS ÄVENTYR OCH IAKTTAGLSER

regi: Armando Iannucci – Storbritannien 2019 – 1:59

​I sin tredje film efter hyllade In The Loop och The Death of Stalin tar sig regissören Armando Iannucci an Charles Dickens klassiska berättelse från det viktorianska London. Dev Patel från Slumdog Millionaire och Lion spelar föräldralöse David, som med gott hjärta och äventyrslusta upplever allt från fattigdom till överdåd, från grymhet till sann kärlek. På vägen möter han en färgstark samling excentriker.

SIR
regi: Rohena Gera – Indien 2018 – 1:39


Ratna från en fattig by på den indiska landsbygden drömmer om att designa kläder, en så gott som omöjlig dröm för någon från en lägre kast. Hon jobbar i storstaden Mumbai som hembiträde åt Ashwin, son till en av stadens rikaste familjer. Från Ratnas perspektiv har Ashwin allt. Rikedom, jobb, frihet. Men varför ser då Ashwins ögon alltid så ledsna ut? Ögonen börjar dock se aningen gladare ut när de tittar på Ratna.

Hösten 2021 visade vi följande filmer

 29/11
​  6/12

  8/11
​ 15/11

18/10
​25/10

SMÄRTA OCH ÄRA
regi: Pedro Almodovar – Spanien 2019 – 1:53

Salvador har nått stora framgångar i livet och nu ska en av hans gamla filmer få nypremiär. Men han plågas av diverse krämpor och än mer av en tomhetskänsla. Vad betyder yrkesframgångar? Ska man underkasta sig pretentiösa intervjuer och tröttsamt smicker? I jakten på livets mening drömmer sig Salvador tillbaka till barndomen, fattig på pengar men rik på kärlek från hans viljestarka mamma. Han minns pojkårens upptåg och de första aningarna om attraktion till det egna könet.