1970 - 2024
54 ÅR

L A N D S K R O N A

f  i  l  m  s  t  u  d  i  o

Betyg  3,5  (358)

 21/10

Betyg  4,4  (343)      

Betyg  4,1

BIRDS OF PASSAGE

regi: Christina Gallego, Ciro Guerra – Colombia - 2018 – 2:05

Colombia, 1970-talet, hippiekulturen är stor bland amerikanska ungdomar och intresset för marijuana växande. Lokala småbönder ser en möjlighet och blir snabbt internationella affärsmän. I Guajira-öknen tar en Wayuu-familj från urbefolkningen täten i den nya affärsverksamheten och får smaka frukterna av snabba pengar och makt. Men när girighet, passion och heder sammansmälter blåser en familjefejd upp till våldsamma proportioner som sätter liv, familj och urgamla traditioner på spel.

RED JOAN

regi: Trevor Nunn – Storbritannien - 2018 – 1:41

En dag besöks den pensionerade bibliotekarien Joan Stanley av brittiska säkerhetstjänsten som arresterar henne för spioneri. Alla omkring Joan chockas av att denna stillsamma dam misstänks för att vara en av de mest inflytelserika spionerna i historien. Hur hamnade hon i så radikala kretsar? Vi får följa Joan när hon som ung Cambridgestudent får ett eftertraktat assistentjobb vid ett topphemligt forskningsprojekt kring atomvapen. Joan har lärt känna ryskan Sonya och hennes kusin Leo. Hon imponeras av sofistikerade Sonja och förälskar sig i upproriske Leo, dras in i deras politiska tillvaro och börjar ge dem topphemlig information. Snart ställs hon inför en livsavgörande fråga: Kan man svika sitt land och de man älskar för att rädda dem?

  4/11 

KAPERNAUM

regi: Nadine Labaki– Libanon - 2018 - 2:05

​Tolvårige Zain står inför domaren i rättssalen med ett bestämt ansiktsuttryck, han vill stämma sina föräldrar för att de satt honom till världen. Vare sig Zain eller hans många syskon hinner med att vara barn i den hårda tillvaron i dagens Beirut, och när hans syster gifts bort som 11-åring får han nog och rymmer hemifrån. Zains dröm är att hitta en värdig tillvaro, kanske i ett annat land. Den snälla städerskan Rahil låter honom flytta in hos henne och ta hand om hennes älskade babypojke Yonas. När Rahil plötsligt försvinner får Zain nytta av sitt mod och sin uppfinningsrikedom, men hur länge kan han skydda sig och lille Yonas i en värld där barnen alltid är de mest utsatta?
  

FILMPROGRAM

Hösten 2019 visade vi följande filmer

Betyg  3,3  (329)

    7/10   

DEN SKYLDIGE

regi: Gustav Möller - Danmark - 2018– 1:25

Polismannen Asger Holm svarar på ett 112-samtal från en kidnappad kvinna. När förbindelsen plötsligt bryts startar en nervpirrande jakt på kvinnan och hennes kidnappare. Med telefonen som sitt enda verktyg kämpar Asger mot klockan för att rädda kvinnan. Men det visar sig snart att brottet är större och grövre än Asger först trodde.

 18/11 

  23/9  

WOMAN AT WAR

regi: Benedikt Erlingsson – Island - 2018 – 1:41

​​Halla har börjat få misstänksamma blickar. Kan denna ensamstående, till synes harmlösa körledare verkligen vara den omtalade kvinnliga ekoterrorist som genomfört en rad attentat mot Islands ekonomi och infrastruktur? Halla försöker bibehålla sin hemliga identitet medan hon förbereder sig för sitt största projekt, sabotaget mot aluminiumindustrins exploatering av det isländska höglandet. Men samtidigt gör sig hennes kanske största dröm påmind, att få bli mamma. Halla har fått veta att hennes ansökan om adoption av en liten flicka från Ukraina äntligen har godkänts, och nu måste hon välja sin väg.

   2/12

Betyg  4,4  (336)

Betyg  4,4  (360)

YAO

regi: Philippe Godeau – Senegal - 2019 – 1:43

Yao är en ung pojke som älskar böcker och äventyr. En dag ger han sig av från sin by i norra Senegal och reser över hela landet för att möta sin stora idol Seydon Tall, en fransk skådespelare som för första gången besöker Senegal. Rörd av Yaos engagemang bestämmer sig skådespelaren för att följa med honom hem. Men på denna äventyrliga och dammiga resa till Yaos lilla by inser Seydon att han också är på väg att hitta sina egna rötter