1970 - 2023
53 ÅR

L A N D S K R O N A

f  i  l  m  s  t  u  d  i  o

 

  Land: Pakistan
  Produktionsår:
2022
  Regissör: Saim Sadiq
  Medverkande:
​  
Ali Junejo
  Rasti Farooq
​  Alina Khan
  Språk:
Punjabi, Urdu​
  Speltid: 2 timmar 6 minuter


Joyland


Filmen Joyland visar på vilken negativ inverkan rädsla för skandaler och fastklängande vid meningslösa regler har inte bara på den som tvingas förtrycka sin sanna natur, utan på alla individer runtomkring. “Joyland” är både rolig och sorglig, och respektfullt berättad med mycket värme och ömhet. Framför allt ger den en ärlig och nyanserad bild av alla inblandade utan att vara språkrör för någon specifik demografi. Här finns inga “fiender”, bara sociala normer som med sitt förtryck dödar allas chans till lycka.

När vi ser filmen känns det så uppenbart att om bara den kunde tillåtas vara tillsammans med den andra, kunde den tredje få fortsätta jobba och den fjärde få följa sin egen lyckas väg. Men alla karaktärerna är fångade i en social struktur som gör detta omöjligt.

“Joyland” är berättad i lugnt och jämt tempo, och filmen är stämningsfull och fängslande nog för de två timmarna och sex minutrarna att flyta på utan något sneglande på klockan. Handlingen har överraskande vändningar, och införlivar scenografin på ett fint och intelligent sätt för att tillföra berättelsen.  (Annika Andersson, Moviezine)


På grund av sitt tema har den skapat viss kontrovers i hemlandet. Men publiken har tagit Joyland till sina hjärtan både i Pakistan på de många festivaler där den visats. Joyland har också fått tjugo internationella priser.

​​På måndag den 20 november visar Landskrona Filmstudio